Radio Voorkeur

De avonden. Onder meer bariton Charles van Tassel over werk van de componist Morton Feldman. Verder Serge Onnen, één van de kunstenaars die een boek maakten voor de nieuwe Glubbdubdrib-kinderboekenreeks.

In het laatste uur een bezoek aan de werkplek van de componist en beeldend kunstenaar Tom America in Tilburg, aan de vooravond van de première van zijn voorstelling Ik ben schoon water uit de bergen, ik heb geen vorm. En geluidsrestaurateur Harry Coster over wat bewaard bleef op 78-toeren van het orkest van Paul Whiteman (1932). 747AM, 20.02-23.00u.

4FM mezzo. Aandacht voor de nieuwe Harry Potter soundtrack, Norah Jones met werk van de Rolling Stones en de September Suite van Amina Figarova. Verder een gesprek met Randy Newman over het componeren van filmmuziek en diens samenwerking met Peggy Lee. Newman schreef en dirigeerde in 1969 het arrangement voor Is That All There Is? Radio 4, 23.02-24.00u.

Casa luna. Gesprek met André Rouvoet van ChristenUnie over God in de politiek en de bedreiging die zijn partij vormt voor het CDA. Radio 1, 0.04-0.45u.