Internet Voorkeur

Ahold. Dat Albert Heijn op de kleintjes let, mag als bekend verondersteld worden. En dat de vele kleine beleggers van supermarktconcern Ahold boos zijn over het Amerikaanse boekhoudschandaal is ook al geen nieuws. Via de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, hebben beleggers de site Aholdvergoeding.nl opgericht. Daar stond vanmorgen vroeg al te lezen dat er een schikking tussen VEB en Ahold getroffen was: een sinterklaascadeautje van 1 tot 1,30 dollar per aandeel.

Op Aholdvergoeding.nl is de pagina Q & A (vraag en antwoord) nog niet gevuld, maar nu de schikking rond is, verwacht Aholdvergoeding.nl de details snel bekend te maken. Wie zich registreert wordt automatisch op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

Ook de corporate site van Koninklijke Ahold maakt melding van de schikking. Daar staat ook de actuele beurswaarde van het aandeel Ahold op de beurzen in New York en Amsterdam. Beleggers reageerden vanmorgen, net na de persconferentie, overigens licht positief.

Op de website van deze krant staat het dossier Ahold waarin de ontwikkelingen van het boekhoudschandaal sinds 2003 worden bijgehouden.

www.aholdvergoeding.nl

www.veb.nl

www.nrc.nl/dossiers/ahold