Doden in Den Haag en Holten gevonden

In Den Haag en het Overijsselse Holten zijn gisteravond vier doden gevonden. Vermoedelijk komen de slachtoffers uit hetzelfde gezin. Het gaat onder meer om een 38-jarige vrouw die rond tien uur 's avonds in haar woning aan de Claude Debussystraat in Den Haag door de politie werd aangetroffen. De drie andere doden bevonden zich in een brandende auto die een uur later aan de Beurserbergerweg in Holten werd gevonden. Na het blussen van het voertuig troffen de hulpdiensten de lichamen aan. De inzittenden van de auto zijn vermoedelijk de 36-jarige ex-echtgenoot van de vermoorde vrouw en hun twee kinderen, een zoon van acht jaar en een dochter van tien jaar.

De auto stond geregistreerd op naam van de dode vrouw in Den Haag. De politie wil niet zeggen hoe de vrouw om het leven is gekomen, wel dat het om een misdrijf gaat. De toedracht van de gebeurtenissen is nog niet duidelijk. De politie wil verder niets kwijt over de achtergronden van het incident, omdat het onderzoek nog gaande is. Het gaat mogelijk om een crisis in de familiesfeer. Het zou de achtste keer zijn dit jaar dat zoiets gebeurt.

Vorige maand gooide een uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoeker zijn vriendin en hun 8-jarig zoontje van de vijfde verdieping van een flat in Leidschendam en sprong er daarna zelf achteraan. In april eiste een incident binnen een Hilversums gezin het leven aan vijf mensen. Het ging hier om een politieagent die zijn gezin vermoordde en daarna zichzelf van het leven beroofde.

Morgen wordt sectie verricht op de lichamen van het drietal dat in Holten werd gevonden. De politie hoopt zo meer te weten te komen over de toedracht van de gebeurtenis.