Agenda week 48

Willem Drees

Oud-secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes houdt dinsdag om vijf uur in de Lutherse Kerk in Den Haag de jaarlijkse Willem Drees-lezing over de staat en de toekomst van de verzorgingsstaat.

Veerman

Tijdens het vragenuurtje zal de Tweede Kamer dinsdag minister Veerman (Landbouw, CDA) ondervragen over zijn uitlatingen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag over het zorgstelsel. De minister noemde het nieuwe stelsel ,,onzin''. Afhankelijk van het vragenuurtje zal de Kamer beslissen of de minister later in de week verdere uitleg zal moeten geven.

Begrotingen

De Tweede Kamer behandelt deze week de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en die van Binnenlandse Zaken. Vandaag stonden ook debatten op het programma over de Cultuurbegroting en de Nota Mobiliteit.