www.nrc.nl

nrc op tv

Vorig weekend waren er drie programma's op televisie waaraan NRC Handelsblad zijn medewerking verleende. Twee ervan zijn nog op de site van de krant te bekijken. Diplomatiek redacteur Robert van de Roer houdt een publiek interview over het fenomeen sterrenactivisme met zanger Marco Borsato, goodwill ambassadeur voor War Child. Op de site staat niet alleen het volledige vraaggesprek, maar ook een artikel dat Van de Roer schreef voor het katern Leven &cetera.

Economie-redacteur Maarten Schinkel schreef een scenario over de mogelijke koersval van de Amerikaanse dollar en de gevolgen daarvan voor de wereldeconomie. Het programma was te zien in het VPRO-programma Tegenlicht. Met medewerking van onder andere Twan Huys en Aldith Hunkar.

kunst

Filmrecensies. Besprekingen van nieuwe films als Harry Potter and the Goblet of Fire, Le temps qui reste en Broken Flower, maar ook recensies van duizenden oudere films staan in het digitale archief op www.nrc.nl/film.

Cultuuragenda. Welke film draait waar? Wie speelt er vanavond in de schouwburg? Waar kan ik dit weekend de hipste bandjes zien? De film-, theater-, en concertagenda's op www.nrc.nl/cultuuragenda bieden de antwoorden.

Vragen over film. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen over film en televisie. Vragen kunt u e-mailen aan hb@nrc.nl. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering met vragen en antwoorden. Deze week: Mad World, Santos Inocentes, en vrachtwagens in de Sahara.

discussies

Webcongres. Deze week sprak het webcongres over de vraag: moeten de publieke zenders reclamevrij worden, zoals het CDA wil? Geef uw mening op www.nrc.nl/webcongres.

weblogs

Weblog Marie-José Klaver. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over allerlei digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur. Tips kunt u mailen naar klaver@nrc.nl. Deze week besteedde ze onder meer aandacht aan de gepensioneerde Canadese ambtenaar Don Rogers. Hij is het er niet mee eens dat zijn bank de verwerking van creditcard-transacties heeft uitbesteed aan een Amerikaans bedrijf. Voor dit bedrijf gelden namelijk niet de strenge Canadese privacyregels. Rogers vindt dat de bank hem daarom in zijn privacy schaadt en nam wraak. De 62-jarige inwoner van Kingston in Ontario betaalde zijn laatste Visa-rekening van 230 dollar in 985 overboekingen.

Rogers boekte telkens zeer kleine bedragen over, soms van slechts enkele penny's. Daardoor raakte het computersysteem van zijn bank zo van slag dat het uitviel: www.nrc.nl/klaver.

Weblog Europa. Europaredacteur Kees Versteegh doet voor de site van NRC Handelsblad verslag van gebeurtenissen en debatten in Europa en verwijst naar relevante websites. Deze week blogt hij onder meer over de Italiaanse komiek en blogger Beppe Grillo. Die plaatste een advertentie in de krant International Herald Tribune. Hij vraagt zich af of er een ander land ter wereld is dat veroordeelde criminelen tot het parlement toelaat. En zo ja, of dat land zich dan even bij hem wil melden. Meer op www.nrc.nl/

weblogeuropa.

Weblog New York. Correspondent Freek Staps houdt een weblog bij over het leven in New York. Deze week blogde hij over de website Last Night's Party. Dé site waar jong New York het over heeft. De pagina krijgt 20.000 hits per dag.

De fotograaf gaat elke avond de hipste feesten van de stad af – wat dan omgekeerd de feesten in kwestie ook weer hip máákt. De fotograaf wil anoniem blijven en verschijnt nooit zonder zonnebril of pruik. Meer op www.nrc.nl/newyork.