Televisie Overige Films

The Adventures of Elmo in Grouchland (Gary Halvorson, 1999, VS). Kinderfilm over Elmo, het rooodharige peuter-monster uit Sesamstraat. Zijn dekentje blijkt gestolen door Mandy Patinkin. België 1, 14.05-15.15u.

.The Way We Were (Sydney Pollack, 1973, VS). Voor alles als een vehikel voor Barbra Streisand smakende, nostalgische love story over de gedoemde romance van activistische Streisand en bescheiden Robert Redford, vanaf de collegebanken eind jaren dertig tot aan McCarthy's heksenjacht in het Hollywood van de jaren vijftig. Hier en daar hartverscheurend als ode aan altruïstische misverstanden in de liefde. Oscar voor titelsong van Marvin Hamlisch. RTL4, 14.20-16.30u.

.Philadelphia (Jonathan Demme, 1993, VS). Eerste grote Hollywoodfilm over aids en de vooroordelen tegen de mensen die eraan lijden werd een solide rechtbankdrama. Kennelijk vanwege zijn ziekte ontslagen advocaat Tom Hanks klaagt zijn voormalige werkgever aan. Denzel Washington is zijn raadsman, die uit ervaring weet wat discriminatie betekent. Meeslepende muziek van o.a. Bruce Springsteen, Neil Young, Maria Callas. Canvas, 15.15-17.15u.

Dennis the Menace (Nick Castle, 1993, VS). Lopende-bandproductie naar gelijknamige strip van Hank Ketcham, over kleuter die fysieke rampen pleegt te veroorzaken, is ondramatische aaneenschakling van 'slapstick'-effecten, die iedereen van boven de twaalf al van ver ziet aankomen. Walter Matthau steelt de show als mopperige buurman. Veronica, 18.50-20.30u.

2 Fast 2 Furious (John Singleton, 2003, VS). Vervolg op de grote zomerhit The Fast and the Furious is andermaal een actiefilm maar moet het zonder Van Diesel stellen en is verplaatst naar het milieu van opzichtige drugdealers in Miami. Opgepakte straatracer wordt door de politie gedwongen te infiltreren in een narcoticabende. Ook met een scène voor een metalen emmer, een snijbrander en een hongerige rat. RTL5, 20.30-22.30u.

.The Man in the Iron Mask (Randall Wallace, 1998, VS). Adequate genrefilm naar roman van Alexandre Dumas uit 1850 tracteert op dubbelrol van Leonardo DiCaprio - als koning Lodewijk XIV en diens met een ijzeren masker getooide, in een kerker wegkwijnende tweelingbroer - én op de meest illustere drie musketiers ooit: Jeremy Irons, Gérard Depardieu en John Malkovich. Veronica, 20.30-22.55u.

The Messenger: The Story of Joan of Arc (Luc Besson, 1999, VS). Jeanne d'Arc wordt in handen van de louter in design geïnteresseerde regisseur van The Fifth Element een door oorlogsgruwelen getraumatiseerde psychotica. In een trendy parade van bloed, amok en psychedelica is Dustin Hoffman een mystieke monnik. Veronica, 22.55-1.50u.

Spy Sorge (Masahiro Shinoda, 2003, Dld/Jap). Slot van een actiethriller waarin Dr. Richard Sorge, correspondent en NSDAP-lid, in het Tokio van de jaren dertig een functie krijgt bij de Duitse militaire gezant en aan belangrijke informatie komt omtrent de oorlogsplannen. Hij speelt de informatie door naar Moskou. ARD, 23.30-1.00u.

The Deadly Bees (Freddie Francis, 1967, Engeland). Griezelfilm met moordlustige bijen, gebaseerd op H.F. Heard's A Taste for Honey. BBC1, 0.50-2.15u.

Day of the Evil Gun (Jerry Thorpe, 1967, VS). Routine-western waarin rancher Glenn Ford zijn door Indianen ontvoerde vrouw zoekt. Ook met Arthur Kennedy. Maandag, BBC2, 14.30-16.00u.

Cavalcade (Steve Suissa, 2004, Frankrijk). Dertiger annex musicus pleegt zijn vriendin te verwaarlozen, krijgt ernstig auto-ongeluk en leert vanuit zijn rolstoel wijze levenslessen. Met muziek van Michel Legrand dichtgesmeerd drama van de koude grond. Maandag, TV5, 14.30-16.00u.