Talib Kweli:

Talib Kweli is het soort rapper voor wie succesvolle rappers met hun Hummers wel een blokje om willen rijden om hem te horen rappen. Maar waar hij met groepen Reflection Eternal en Black Star grootse indruk maakte, komen zijn soloalbums matig uit de verf. Hij noemde zijn derde soloalbum Right About Now omdat `dit is wat ik nu voel'; als artiest is Kweli gefrustreerd dat het vaak zolang duurt voordat zijn raps het publiek bereiken en hij heeft achter deze release haast laten zetten.

Kweli is als rapper ongenaakbaar. Intelligent, humoristisch, zelfverzekerd, creatief en vooral origineel. Waar andere rappers nummers opnemen waarin ze hun collega's afkraken, staat op deze cd een nummer waarin Kweli de getroebleerde Fugees-zangeres Lauryn Hill een hart onder de riem steekt. Soms zijn de beats prettig stotterend, zodat zijn flexibele rapstijl er nog levendiger van afspringt. Maar vaker zijn de beats en refreintjes wederom te simpel en te saai. De raps van Kweli verdienen beter.

Right About Now

(Koch Records)***

    • Saul van Stapele