Snugger

Vorige week, tijdens de Fall Nationals in Denver, Colorado, vormde de Bobby Nail Life Masters Pairs een van de hoofdonderdelen. De Nederlandse international Louk Verhees veroverde een schitterende tweede plaats in dit sterk bezette parentoernooi. Hij deed dat samen met Bobby Levin, een topprofessional uit de Bronx. Deze is vol lof over Verhees. Afgelopen zomer leerden zij elkaar kennen op de tennisbaan in Tenerife, waar Verhees als lid van Team Oranje, de open Europese bridgetitel won. In het Daily Bulletin van Denver toont Levin een spel van Verhees, afkomstig uit de laatste sessie van de Life Masters.

Z/OW

♠ H 10 5

♡ A B 3

♦ 9 6 4 2

♣ 10 5 2

♠ A V

♠ B 9 6 3

♡ 7 5 4

♡ V 9

♦ A H V B 8

♦ 7 5 3

♣ A V 9

♣7 6 4 3

♠ 8 7 4 2

♡ H 10 8 6 2

♦ 10

♣ H B 8

Noord startte met ruiten tegen 3SA van Verhees, die west zat. Zonder zich een moment te bedenken speelde de leider in slag twee ♠V! Noord bestudeerde deze kaart aandachtig en besloot vervolgens om klein te leggen. Begrijpelijk, want meestal heeft de leider iets als aas-vrouw-klein en is duiken logisch, omdat dan de verbinding naar dummy is verboken. Dit keer kwam de verdediging van een koude kermis thuis. Verhees ratelde zijn ruitens af, incasseerde ♠A en ging met harten van slag. Die kleur was door zijn tegenstanders al goeddeels afgebroken.

Daarna mochten NZ in de klaverenvork spelen: 3SA contract. Het is duidelijk dat die truc met ♠V alleen kans van slagen heeft tegen snuggere tegenstanders, die menen te begrijpen waar de leider mee bezig is. Dan wil Louk Verhees hen graag een handje helpen. Het toernooi werd overigens gewonnen door Zia Mahmood en Jill Meyers. Op dit moment is in Denver de Reisinger Board-a-Match aan de gang. Verhees doet mee met Jan Jansma in het team van de New Yorker Richie Schwartz. De Nederlanders nemen de plaats in van Massimo Lanzarotti en Andrea Buratti, die een speelverbod kregen. Binnenkort valt een definitieve uitspraak te verwachten in het valsspelschanddaal van Tenerife, waar de Italianen bij betrokken waren.