Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur een discussie tussen de historici Hermann von der Dunk en Peter Romijn van het NIOD over de vraag of NSB-leider Anton Mussert wel of geen landverrader was. Verder Johan Ringelberg die maandag promoveert op een proefschrift over de geschiedenis van het Leger des Heils in Nederland (1886-1946). Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Onder anderen Egbert Wesselink van Pax Christi over de verkiezingen in Tsjetsjenië. Verder een reportage vanaf het internationale documentaire festival IDFA in Amsterdam. Radio 1, 12.04-14.00u.

Opium. Gesprek met actrice Ariane Schluter die de rol speelt van Phèdre in het gelijknamige stuk van Jean Racine bij het Nationale Toneel. Deze klassieker over een verboden liefde met fatale gevolgen is gebaseerd op de Griekse mythe waarin een vrouw verliefd wordt op haar stiefzoon. Schluter was ook te zien in films als Kleine Teun en De Jurk van Alex van Warmerdam. Ook is gast scenarioschrijfster Manon Spierenburg. Zij schreef een satirische roman op de succesvolle talentenjacht Idols. Radio 1, 19.04-20.00u.