Radio Voorkeur

Mediazaken. Media- en reclameprogramma met vanmiddag: moet de publieke omroep meer of juist geen reclame gaan uitzenden? Moeten de programma's van de omroepen worden verdeeld over de verschillende netten? STER-directeur Ariën Buurman, oud-AVRO-directeur Ad s-Gravensande en scheidend hoofdredacteur van reclameblad Adformatie, Michael van Os, over de toekomst van het publieke bestel. BNR, 16.00-17.00u.

Opium. Cultuurmagazine van de AVRO. De Italiaanse filmmaakster Anna Bucchetti maakte een documentaire over het geloof in getallen in Napels. Haar film Dreaming by numbers geeft een ontroerend portret van een aantal vaste bezoekers van een lottokantoortje, die allen een verhaal hebben achter het nummer dat ze kiezen: de één kiest voor een nummerbord, de ander een trouwdatum of de sterfdag van een vader. Radio 1, 19.00-20.00u.

Meiden van Halal. De Marokkaanse uitzending staat in het teken van de tv-serie Meiden van Halal. De drie hoofdrolspeelsters, de Marokkaanse zusjes Aleriachi, zijn te gast. 747AM, 19.10-20.00u.