Onderwijs

Als Hans Wiegel op de televisie pontificaal komt verklaren dat hij mijn standpunt ten aanzien van het onderwijs in hoge mate onliberaal vindt [...] dan schrik ik daar niet van.

Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) in het interview in het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2005, 22 november

Uw opmerkingen over mijn standpunt ten aanzien van de onderwijsvrijheid komen wel wat laat.

Oud-VVD-leider Hans Wiegel in zijn open brief aan Ayaan Hirsi Ali, 22 november

Ik pleit al enige tijd voor afschaffing van artikel 23, omdat dat artikel volgens mij de enorme achterstand van niet-westerse immigranten instandhoudt en vergroot.

Ayaan Hirsi Ali in haar brief aan Hans Wiegel, 23 november

De jongste uitspraken van Hirsi Ali zijn ondubbelzinnig: ze wil van het bijzonder onderwijs af. Het Kamerlid drijft daarmee een wig in haar partij. Erger is dat zij met haar radicale visie een wig in de samenleving drijft.

Hoofdcommentaar in Trouw, 23 november

Iedereen heeft het recht om te beslissen of hij zijn kinderen wil sturen naar het openbaar onderwijs of het bijzonder onderwijs.

Hans Wiegel in het radioprogramma Met het Oog op Morgen, 24 november

In de discussie over artikel 23 heeft Ayaan historisch en principieel gelijk. Het is ook de taak van een volksvertegenwoordiger dit soort dingen aan de orde te stellen.

Patrick van Schie, directeur wetenschappelijk bureau van de VVD, de Volkskrant, 25 november

Met haar strijd tegen artikel 23 zit (Hirsi Ali) helemaal mis. 60 procent van de VVD-aanhang heeft een kind op een school voor bijzonder onderwijs.

Nel Ginjaar-Maas, oud-staatssecretaris van Onderwijs (VVD), de Volkskrant, 25 november