Mozart: concerten

Het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest heeft ook een broertje, het Concertgebouw Kamerorkest. De leden zijn vrijwel alle afkomstig uit het grote orkest en spelen in hun vrije tijd hoorbaar voor hun eigen plezier en dat van anderen. De topmusici maakten in september een top-cd ter inleiding van het Mozartjaar 2005, waarin de 250ste geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart wordt gevierd.

Vier concerten voor blaasinstrumenten klinken hier welluidend in een aangename muzikanteske stijl. De solisten zijn de superieur blazende toppers uit het orkest: Jacob Slagter op hoorn, Emily Beynon op fluit, Gustavo Núnez op fagot en – nog maar net in dienst – Alexei Ogrintsjoek op hobo. Het zijn vier verbluffend virtuoze liefdesverklaringen aan de componist die niet dood is maar springlevend&etc.

Concertgebouw Chamber Orchestra

(PentaTone Classics 5 186 079)*****

    • Kasper Jansen