Korting parnertoeslag

Ik ben ruim 65 en krijg AOW. Mijn vrouw is geboren in 1953. Doordat zij eigen inkomsten heeft, wordt er gekort op de partnertoeslag in de AOW. Van haar nettomaandloon van 750 euro blijft na aftrek van korting slechts 150 euro over. Wat kunnen we hiertegen doen? En moet mijn vrouw wel meedoen aan de levensloopregeling? Straks wordt haar vroegpensioen ook gekort op de partnertoeslag. Of kan zij het levensloopgeld na haar 65ste laten uitkeren?

(P.D.)

U wordt vast een stuk vrolijker als u het omdraait. Uw vrouw heeft een eigen inkomen en als aanvulling hierop ontvangt u samen een beetje partnertoeslag. Dat blijft zo als uw vrouw vroegpensioen opneemt in de levensloopregeling, alleen zal de partnertoeslag dan misschien wat hoger zijn omdat haar inkomen wat lager is.

Het levenslooptegoed van uw vrouw laten staan tot de 65ste verjaardag lijkt geen goed idee. Dan wordt het bedrag ineens uitgekeerd en moet uw vrouw er ineens belasting over betalen. In dat geval kan uw vrouw beter meedoen aan de spaarloonregeling. Dat geld is onbelast.