Karaktervast

Mijnheer Piet Borst mag wel uitkijken met zijn verslaggeving van Dick Swaabs werk over wat de kans op homoseksueel nageslacht zoal beïnvloedt (W&O 19 nov). Er zíjn aanstaande ouders die zich verheugen op homoseksueel nageslacht en die nu wellicht nicotine, amfetamine en stress niet uitsluiten tijdens de zwangerschap. Is het een vrije interpretatie van Borst zelf of een conclusie van Swaab dat genoemde middelen/omstandigheden de kans op kleine homo's verhoogt? In dat laatste geval kan ik de boze reacties van homoseksuelen aan Swaab wel onderschrijven. Overigens vind ik het aanmatigend wanneer een wetenschapper zijn betoog `verlucht' met haatpost. En als een columnist/wetenschapper die houding overneemt en er nog eens leuke sier mee maakt. Wetenschap hoort de mens te dienen en haar onderzoeksgebied te respecteren.