Internet Voorkeur

Michelinsterren. Nederland heeft zijn derde restaurant met drie sterren, toegekend door het rode boekje van de Franse bandenfabrikant Michelin. Mocht u een reis over hebben voor het beste restaurant van Nederland, dan moet u volgens Michelin naar Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle of – de nieuwkomer – naar Oud Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. De reis kan overigens lang duren: het is 241 kilometer ofwel 2 uur en 38 minuten rijden van de Apollolaan in Amsterdam naar de Beestenmarkt in Sluis, zo leert de uitstekende routeplanner van Michelin. Mocht u willen opzoeken hoe het met de restaurants en hotels in uw eigen omgeving is, dan moet u voor het oordeel van de inspecteurs van Michelin het boekje gewoon kopen. Nog niet alle informatie is gratis. Wel op het web staan de nuttige, maar minder gezaghebbende oordelen van Lekker en Iens. Beide hebben handige functies als links naar de restaurants en de mogelijkheid om zelf een beoordeling te geven. Voor een recensie van Oud Sluis uit deze krant: zie www.nrc.nl

www.viamichelin.com

www.lekker.nl

www.iens.nl