Ecclestone doet nu alsnog een stapje terug in Formule I

Formule I-tycoon Bernie Ecclestone doet zijn meerderheidsbelang in de koningsklasse van de autosport van de hand. Dat heeft de BBC gisteren op zijn website gemeld. Voor een nog onbekend bedrag zou Ecclestone samen met de Duitse bank BayernLB zijn belangen hebben verkocht aan een investeringsmaatschappij, die daarmee 75 procent van de aandelen in handen zou krijgen. Met de overeenkomst komt een einde aan maanden van speculatie. Drie banken, waaronder BayernLB, deden vorig jaar al hun beklag over ,,de onevenredig grote invloed'' van Ecclestone, ook al hadden zij formeel evenveel procent van de aandelen in handen. De autofabrikanten dreigden onlangs de Formule I te verlaten, indien zij niet meer inspraak zouden krijgen van Ecclestone en de zijnen.