Ziekenfonds

Als ik met de minister-president aan tafel zat zou ik het hebben over al die moeilijke economische dingen. Zoals bijvoorbeeld het spaarloon en de levensloopregeling. Waarom moet dat allemaal zo moeilijk zijn? Het zou toch veel makkelijker zijn als er maar één soort verzekering was en dat iedereen die zou hebben. Het hangt dan natuurlijk wel samen met je inkomen hoeveel je moet betalen, maar het zou toch een stuk makkelijker zijn als je niet zou hoeven kiezen tussen meerdere verzekeringen. Ook vind ik het zo belachelijk, dat gedoe over ziekenfonds of particulier. Waarom niet iedereen in het ziekenfonds? En als mensen het echt niet zouden kunnen betalen dan zouden ze toch iets extra's kunnen krijgen van de overheid? Mijn wens is dat iedereen gelijk wordt behandeld. Dus niet dat de ene mens veel meer verdient dan de andere en dat de een wel werk heeft en de ander niet. Ook zou er dan geen verschil zijn tussen de landen. Nederland is een rijk land en dan kijk je naar de landen in Afrika en die zijn heel erg arm. Daar kunnen de meisjes niet eens naar school omdat er geen geld voor is en ze moeten werken. Dit zou afgelopen moeten zijn.

Eigen ziekenfondsmening van

Annet Blokzijl, 13 jaar, uit Dronten