Super scone met kokos

Voor dit recept voor een typisch Engels koekje bij de thee is geen speciaal bakblik nodig. Het deeg hoeft niet te worden uitgerold. Het is een kwestie van met de handen mengen, uitspreiden en bakken. Verwarm de oven voor op 200° C. Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter in een kom en verkruimel met koele handen de boter en het meel door elkaar tot een kruimelige massa. Rasp de geschilde appel. Meng appelrasp, suiker en kokos door het deegmengsel. Meng ten slotte de yoghurt erdoor. Mocht het deeg erg droog zijn meng er dan een scheutje melk door. Kneed alles tot een bal. Bestrooi aanrecht of plank met bloem en leg de bal er op. Druk de bal plat tot een koek van 2 cm dik. Snijd met een mes deze koek in acht punten, maar niet helemaal tot de bodem. Het is de bedoeling dat de punten aan de onderkant aan elkaar vast blijven zitten. Vlak voordat de scone wordt opgegeten, worden de punten losgebroken of doorgesneden. Leg de super scone op een ingevette bakplaat of een stuk bakpapier. Bak de scone circa 20 minuten in de oven. Laat de scone op een taartrooster afkoelen. Eet deze scone nog dezelfde dag op. De scone kan eventueel worden ingevroren. De gemalen kokos kan eventueel worden vervangen door grof verkruimelde walnoten.

Morgen: wildrisotto.