Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is de Vlaamse schrijver, dichter en performer Vitalski (pseudoniem van Vital

Baeken), die 27 november de Johnny van Doornprijs krijgt voor het beste literaire optreden van 2004. Onlangs verscheen zijn bundel Het gedicht Jongen en andere gedichten. Radio 1, 0.02-0.45u.

De avonden. Alexander Oey vertelt over zijn film De terrorist Hans-Joachim Klein, die zondag 27 november op het documentaire festival IDFA in Amsterdam in première gaat. Klein kijkt terug op het jaar 1975, toen hij deel uitmaakte van een groepje terroristen dat in 1975 het OPEC-gebouw in Wenen binnendrong en zeventig ministers in gijzeling nam. Verder besprekingen van de film Broken Flowers van Jim Jarmusch, de thriller Blackpool van Peter Drehmanns en de tentoonstelling Dierbaar van fotograaf Jan van IJken. Ook een gesprek met de tekenaars Marcel van Eeden en Paul van der Eerden. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met de Surinaamse schrijver en radiomaker Roué Hupsel over de 30-jarige onafhankelijkheid van Suriname, en zijn nieuwe boek Zwarte magie. Radio 1, 0.04-0.45u.