Nederlaag Heerenveen in slotfase

Na de nederlaag gisteravond bij Olympique Marseille is de kans kleiner geworden dat Heerenveen zich plaatst voor de volgende ronde van de UEFA Cup. De gehavende Friese ploeg leek af te stevenen op een verdienstelijk gelijkspel, maar ging in de 89ste minuut toch onderuit: 0-1. De Portugese scheidsrechter schonk de Fransen een strafschop na een overtreding van doelman Vandenbussche op aanvaller Niang. Taiwo schoot vervolgens raak. De nederlaag was onterecht. Heerenveen speelde goed ondanks het feit dat trainer Verbeek drie basiskrachten door blessures moest missen: doelman Waterman en de middenvelders Bosvelt en Kissi. Olympique is weliswaar niet meer de grootmacht van weleer, maar nog steeds een Europese subtopper. Maar de prijzen in deze poule zijn nog niet verdeeld. Heerenveen speelde twee duels gelijk; 0-0 tegen Dinamo Boekarest en UEFA-Cuphouder CSKA Moskou. Of een zege op 14 december thuis tegen Sofia genoeg is om door te bekeren, is onzeker.