Internet Voorkeur

Internet is ook een plek om geld te verdienen voor beleggers. De beste illustratie daarvan is de voortdurende stijging van de beurskoers van de zoekmachine Google. Een aandeel kost nu al meer dan 400 dollar, de beurswaarde van het bedrijf ligt boven de 120 miljard dollar. Beleggers willen graag weten wat de volgende Google wordt, maar ook welk bedrijf door Google overgenomen gaat worden. De voorspellers hebben het niet eenvoudig, vooral door de extreem gesloten bedrijfscultuur van Google. Maar voor de grote trends kunnen beleggers houvast zoeken bij de analisten van de grote zakenbanken. De bekendste internetanalist is Mary Meeker van Morgan Stanley. Wilt u bijvoorbeeld weten waar jongeren op het web naar zoeken, let volgens haar dan op de volgende trends en bezoek de websites die daarbij horen:

1) mobiele content, te vinden op jamster; 2) webprogramma's zoals writely en basecamp; 3) sociale netwerken, bijvoorbeeld myspace, facebook en orkut; 4) `social tagging', bijvoorbeeld foto's delen via flickr, of kennis via wikipedia, of je webleven ordenen via del.icio.us; 5) oordelen van medewebgebruikers: stemmen op films bij Yahoo Movie Review; 6). materiaal van mede-webgebruikers, dus blogs en vlogs. De hele presentatie van Meeker is te vinden op de site van Morgan Stanley via `institutional' en `techresearch'.