Cat-A-Day Tales

Is het een boek, een kalender, een pop-cd? The Cat-A-Day Tales is het allemaal: een plaatjesboek dat een jaar uit het leven van een kattenfamilie volgt, met vlotte poezentekeningen van Herwolt van Doornen en een verhaal van Aletta Schreuders waarin de katten allerlei mensendingen doen. Daarbij hoort een liedjesalbum waarop zanger/gitarist Anne Soldaat uit rockgroep Daryll-Ann de drijvende kracht is die samen met Miss Bee, de Noor Sergeant Petter en de vergeten jaren zeventig-coryfee Brian Protheroe de (Engelstalige) songteksten vertolkt. De toonzetting neigt meer naar de Britse music hall-traditie dan naar rockmuziek, in liedjes die allemaal een poezenemotie of een gebeurtenis uit het kattenleven beschrijven. Veteraan Protheroe levert met Catwalk de meest doordeweekse bijdrage, vergeleken bij zijn Nederlandse collegamuzikanten die met hoorbaar plezier een andere rol aannemen dan ze in hun dagelijkse poppraktijk gewend zijn. Sergeant Petter klinkt losser dan op zijn eigen topzware cd's en mooie liedjes van Miss Bee (Beatrice van der Poel uit Beeswamp) en Anne Soldaat doen uitzien naar hun respectievelijke soloplaten, nu blijkt dat ze los van de bands waaruit we ze kennen ruimschoots hun eigen vacht schoon kunnen houden.

The Cat-A-Day Tales (Uitgeverij Rubinstein/Excelsior Recordings)

    • Jan Vollaard