Black Friday in New York

Laat het winkelen beginnen. Vanochtend is in New York ‘Black Friday’ begonnen, het begin van het koopjesseizoen in aanloop naar de Kerst. De naam slaat op de winsten die de winkeliers hopen te maken – in tegenstelling tot de rode cijfers die ze door tegenvallende verkopen de laatste maanden soms schrijven. Klanten vechten om koopjes,

Black Friday in New York

Laat het winkelen beginnen. Vanochtend is in New York ‘Black Friday’ begonnen, het begin van het koopjesseizoen in aanloop naar de Kerst.

De naam slaat op de winsten die de winkeliers hopen te maken - in tegenstelling tot de rode cijfers die ze door tegenvallende verkopen de laatste maanden soms schrijven.

Klanten vechten om koopjes, winkels vechten om klanten. Elk jaar gaan de grote warenhuizen eerder open op deze ochtend na Thanksgiving. Om vijf uur open is geen uitzondering.

Bij Macy’s in New York - naar eigen zeggen het grootste warenhuis ter wereld - stonden vanochtend al vroeg rijen. Om zes uur werd er afgeteld en stroomden de honderden wachten in de vrieskou naar binnen (kijk hier naar het filmpje). Een uur eerder had een wachtende dame op een vouwstoeltje al voorspeld hoe het zou gaan: ?Oh yeah. It’s gonna be crazy.?