Arts: dood van Best is nabij

Artsen in het Cromwell ziekenhuiis in Londen lieten vanochtend weten dat het overlijden van de Noord-Ierse voetballegende George Best nog slechts een kwestie van enkele uren zou zijn.

Volgens de behandelend arts, professor Roger Williams, was sprake van een onomkeerbare situatie. Hij zei dat het hem verbaasd had dat Best de nacht had overleefd. De 59-jarige Best was begin oktober in het ziekenhuis opgenomen met een nierinfectie, als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De vader van Best en de zoon van de oud-voetballer zaten vanochtend aan het sterfbed. Gisteren namen de oud-internationals Bobby Charlton en Denis Law afscheid van hun oud-collega.

Voor het ziekenhuis werden in de loop van vandaag steeds meer bloemen weggelegd, en sjaals en shirts van Manchester United, de club waar Best in 465 wedstrijden 180 doelpunten scoorde en waarmee hij in 1968 de Europa Cup won. Best werd toen ook gekozen tot voetballer van het jaar.