PvdA komt in actie tegen racistische voetbalsupporters

De PvdA overweegt racistische kreten in voetbalstadions aan te pakken via Europese regels. ,,Een Europese richtlijn verbiedt discriminatie op de werkplek. En een voetbalveld is een werkplek voor profs'', redeneerde europarlementslid Emine Bozkurt gisteren. Ze lanceert hierover volgende week in Brussel een verklaring samen met de UEFA, de Europese voetbalorganisatie. Bozkurt doet daarbij een oproep om scheidsrechters meer bevoegdheden te geven. Ze moeten bijvoorbeeld duels kunnen stilleggen, zoals in Nederland is gebeurd. ,,Je ziet de racistische kreten de laatste tijd overal opduiken'', zegt Bozkurt. ,,Een Spaanse club kreeg onlangs een hele lage boete. Dat helpt niet. Echt zorgwekkend is dat de kreten soms komen van gezinnen met kinderen.''