Publiciteitsstunt of een goede kunstenaar?

John Vrieze, directeur van het Cobra Museum, ontkent met klem dat hij de Argentijnse kunstenaar Dolores Zorreguieta, van wie morgen een expositie wordt geopend, heeft uitgenodigd omdat zij de halfzus is van prinses Máxima.

,,Nee, dit is absoluut niet bedoeld als een publiciteitsstunt. Ik ben zelf ook overdonderd door de aandacht: morgen komen er tachtig persfotografen! Dat zij de zuster van Máxima is, is toeval en absoluut niet de reden dat zij hier exposeert.

,,Ik heb Dolores Zorreguieta ontmoet op het huwelijk van prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander in 2002. Toen ik later, in 2004, in New York in het kunstcentrum Franklin Furnace op zoek was naar nieuw talent, zag ik haar weer. Ik was erg onder de indruk van de hoge kwaliteit van haar werk.

,,Zij was overigens niet zo happig om hier te exposeren: `Ach Nederland, dat is toch het land van mijn zus', zei ze. Zorreguieta's kunst is vernieuwend en confronterend, en daarom past het in ons beleid om nieuwe hedendaagse kunstenaars te laten, naast onze vaste collectie van Cobra-kunst.''