Internet Voorkeur

Lootjes trekken. Familie, vrienden of collega's die gezamenlijk sinterklaas of Kerstmis willen vieren kunnen een deel van de organisatie van het feest uitbesteden aan de computer. Luie hulpsinterklazen of assistent-kerstmannen gaan voor het trekken van lootjes naar de website

www.lootjestrekken.nl.

Vul een e-mailadres in en het aantal personen waarmee wordt feestgevierd en volg de instructies op de webpagina. Het computerprogramma op de site bepaalt vervolgens wie voor wie surprises of gedichten moet maken. Net als vorig jaar hebben al meer dan 100.000 mensen via de pagina een lootje getrokken.

Het is bovendien een handig startpagina voor informatie over sinterklaas en Kerstmis op het web.

Lootjestrekken.nl steunt de Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Bezoekers wordt verzocht een donatie van minimaal 2 euro te doen aan het fonds. ,,De Actie Pepernoot is ooit opgezet omdat wij vinden dat sinterklaas voor alle kinderen in Nederland een feest moet zijn; juíst ook voor kinderen in de jeugdzorg. Als de tehuizen of de pleegouders van deze kinderen niet genoeg geld hebben, zorgt Actie Pepernoot ervoor dat er toch een bescheiden pakjesavond kan worden gevierd'', aldus de toelichting op www.kinderhulp.nl/actiepepernoot.