`Geen noodwet luchtkwaliteit'

Ondanks bezwaren van de Raad van State kan de nieuwe wet voor de luchtkwaliteit ,,binnen enkele weken in de Tweede Kamer liggen''. Dat zegt minister Dekker (VROM, VVD) naar aanleiding van de kritiek door werkgevers op de aanpak van de problemen met fijn stof. De minister reageert op de aanval van VNO-NCW eerder deze week op het kabinetsbeleid voor verbetering van de lucht. Een noodwet zoals bepleit door de organisaties ,,om Nederland uit de malaise te trekken'' is volgens Dekker geen goede oplossing. ,,Zo'n wet vraagt ook om procedures die weer tijd kosten'', aldus de minister, die er tevens op wijst dat allerlei bouwplannen ook achteraf worden getoetst in Brussel. De ondernemers vinden het niet langer verantwoord dat tal van bouwplannen zijn stilgelegd omdat daardoor de Europese normen voor fijn stof worden overschreden.