En verder

Fietsen met Lloyd Wright

De In Nederland wordt de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867-1959) gezien als een vertolker van de American Dream: wonen in harmonie met het landschap. Nederlandse architecten, zoals Dudok en Wils hebben hieruit inspiratie geput. Museum Hilversum organiseert op 27 november een fietstocht langs gebouwen waar de invloed van Frank Lloyd Wright zichtbaar is. Bezocht worden villa's en scholen met opvallende Wright-elementen.

De fietstocht begint bij Museum Hilversum, Kerkbrink 6 om 12u. Deelname € 7,50. Res: 035 6292826 of via museumhilversum@hilversum.nl

Literair Café

Lezen Etcetera Live is het maandelijkse literaire cafe van Donner gepresenteerd door NRC Handelsblad-redacteur Pieter Steinz. Te gast op 27 nov (14u30) zijn Tonnus Oosterhoff, Fik Meijer en Jan Siebelink.

Boekhandel Donner, Lijnbaan 150. Res 010-2175241 & Inl www.donner.nl

Veilingen

Op maandag 28 november komt bij veilinghuis Sotheby's (De Boelelaan 30, Amsterdam) een deel van de privécollectie onder de hamer van Angele Maggi-Spaulding, de rijke erfgename van de Italiaanse familie Maggi, en weduwe van William Stuart Spaulding jr uit Boston. Kijkdagen zijn vrijdag t/m zondag 10-17u. Inl www.sothebys.com

Bij Christie's (Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam) wordt dinsdag 29 november 20ste eeuwse kunst, vooral schilderijen en een aantal sculpturen geveild. zaterdag en zondag Kijkdagen 25, 26, 27 november 10-17u en 28 november 10-16u. Inl www.christies.com

Historische kaarten

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november vindt in de Grote Kerk te Breda voor de achtste maal de European Map Fair plaats. Naast deze beurs van oude kaarten, atlassen en prenten is er de grote tentoonstelling van kaarten van de 17 Provinciën van de Nederlanden van Blaeu, Ortelius en Visscher.

Inl www.histocart.nl

Strandexcursie

Op zondag 27 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een strandexcursie bij Bloemendaal aan Zee. Vooral na een herfststorm of een straffe oostenwind is het strand bezaaid met schelpen en slakken, fossielen, garnalen en kwallen.

Vertrek om 12u bij de strandopgang aan de kop van de Zeeweg, Bloemendaal aan Zee. Toegang gratis. Duur: 2 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. Inl www.ivnzk.nl

Kerst bij Bastin

Bij kwekerij Bastin wordt dit weekeinde van 10-17u een kerstmarkt gehouden waar behalve kerstkransen ook tuingereedschappen en vogelhuisjes worden verkcoht.

26 en 27 nov van 10-17u. Gratis toegang. Kwekerij Bastin, Nieuwenhuysstraat 29, Aalbeek. Inl 045-5231475 & www.bastin.nl