BEELDENDE KUNST

Jill Magid

Op de Biënnale van Liverpool vormde het werk van de Engelse kunstenaar Jill Magid (1973) vorig jaar een van de hoogtepunten. Met haar bijdrage Evidence Locker (2004) nam Magid de controle over van de bewakingscamera's in de stad door zichzelf er onophoudelijk mee te filmen. Het resultaat was een verzameling videobeelden die het midden hield tussen documentaire beelden en een fictieve film. Voor haar tentoonstelling in Bureau Amsterdam heeft Magid nu diverse nieuwe werken gemaakt, waaronder de video Gambier Night, samengesteld uit ongebruikt materiaal uit het Liverpool-project. De alledaagse beelden zijn op zo'n manier achter elkaar gezet dat ze een spannend verhaal vertellen. Ook toont Magid haar nieuwe korte film Camera One Wester Park, die ze opnam in het Amsterdamse Westerpark. Hierin wordt een geval van overspel beschreven aan de hand van forensische compositietekeningen.

Jill Magid, Liberation Point. T/m 31 dec in Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59. Di t/m zo 11-17u.