Adres weg, subsidie weg

De gemeente Goes spreekt van ,,een tragedie''. Inwoners van de Zeeuwse stad zijn in financiële problemen gekomen door een wijziging van hun straatnaam. Het ministerie van VROM vorderde daardoor over het afgelopen jaar hun huursubsidie terug, omdat die niet is aangevraagd voor hun huidige adres.

Wat gebeurde precies? De voormalige Schumanstede kreeg medio vorig jaar een opknapbeurt, waarna zij werd gesplitst in drie straten: De Frans Etsellaan, de Robert Schumanlaan en de Paul van Zeelandlaan. Goes gaf de wijziging meteen door aan VROM. Maar het ministerie beschouwt de adreswijziging blijkbaar als een verhuizing van de bewoners.

Volgens buurtbewoners ontvangen tientallen mensen ten onrechte geen huursubsidie meer, én moeten ze ontvangen subsidie terugbetalen. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat zich drie getroffenen hebben gemeld. ,,Wij komen hen financieel te hulp'', vertelt ze. Goes heeft de kwestie aangekaart bij VROM, ,,maar de communicatie verloopt moeizaam''.

Wethouder M. 't Hart (Sociale Zaken, PvdA) spreekt in dagblad PZC van een achterlijke situatie. ,,Ik heb het idee dat er totale miscommunicatie tussen afdelingen van het ministerie is.'' De woordvoerder van de gemeente: ,,We houden ons hart vast. Want ook elders in Goes krijgen straten nieuwe namen.''

Het ministerie van VROM meldde vanochtend ,,de zaak uit te zoeken'' en nog deze week met een oplossing te komen.