Aardewerk naar VS

Aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar in Makkum gaat hoogstwaarschijnlijkn de buitenkant van The Museum of Arts & Design aan het Central Park in New York bekleden. De Friese fabrikant heeft de mondelinge toezegging gekregen dat hij de drieduizend vierkante meter grote gevel met speciale witte keramiekplaten mag opsieren, zo heeft directeur Jan Tichelaar gisteren laten weten. Het bedrijf wil de keramische platen wit glazuren om zo ,,een nieuwe architectonische schil om het gebouw maken''.

The Museum of Arts & Design staat nu nog op een andere plek in New York. Het nieuwe onderkomen, dat dateert uit de jaren zestig en sinds 1998 leeg staat, wordt voor 65 miljoen dollar verbouwd en ingericht en moet in 2007 opengaan. Het is voor het eerst dat het bedrijf een opdracht in de VS uitvoert.