www.nrc.nl

Xbox 360. In zijn rubriek Beet besteedt Herbert Blankenstein vandaag aandacht aan de lancering van Microsofts nieuwe spelcomputer, de Xbox 360. ,,Het detail in de beeldweergave mag er wezen, maar dat zullen in eerste instantie alleen kopers met een hdtv-scherm of een pc-monitor merken. Op een gewoon tv-toestel doet de Xbox 360 het ook, maar dan in de beeldkwaliteit die daarbij hoort. Wel zullen grafische verbeteringen te zien zijn die de Xbox zelf in huis heeft, bijvoorbeeld een meer natuurgetrouwe lichtval, reflecties, oppervlaktestructuren en dergelijke. Uiteraard maken alleen nieuwe spelletjes voor de Xbox 360 van de nieuwe mogelijkheden gebruik.

Een tweede belangrijke aspect van de Xbox 360 is de weergave van muziek, foto's en video. Elke mp3-speler (dus ook een iPod) of digitale camera met usb-aansluiting kan in de Xbox worden geplugd en de inhoud kan worden afgespeeld. Als de Xbox 360 is opgenomen in een huisnetwerk kan hij ook materiaal van een pc vertonen. Is die pc een media center dan kan ook video van deze pc worden afgespeeld.''

Weblog New York. Freek staps ging voor zijn Weblog New York een middagje naar de New York Public Library. ,,Vorige week even naar de statige York Public Library om rustig een stapel printjes door te nemen. Al snel bleek dat mijn gedrag so five seconds ago was.

In de grote leeszaal had iedereen laptops mee. Een enkeling las daadwerkelijk van zijn scherm, anderen gebruikten de aanwezige gratis razendsnelle internettoegang en nog meer speelden schietspelletjes.''