Twee Nederlandse spelers maken hun opwachting in Indiase profcompetitie

Twee hockeyers uit de Nederlandse hoofdklasse maken hun opwachting in de hoofdstad van Punjab, die vooral opgezet is om de tanende belangstelling voor de balsport op het Aziatische subcontinent tegen te gaan: aanvaller Balder Bomans (22) van Amsterdam en middenvelder Lodewijk de Bruijn (24) van Bloemendaal. PHL-adviseur Maurits Hendriks kan eveneens rekenen op de komst van de twee Spanjaarden van hoofdklasser Laren, Pau Quemada en Jordi Quintana, met wie hij bij de Spaanse nationale ploeg al samenwerkt. Ook de komst van de Argentijnse veteraan Jordi Lombi is zeker. Phillip Burrows zou eveneens voor een maand overkomen naar India, maar de Nieuw-Zeelandse spits van HC Rotterdam ligt sinds vrijdag in het ziekenhuis wegens acute trombose. Zijn bond heeft toegezegd één of meerdere vervangers te zullen sturen. Hendriks wacht nog op vrijgave van de Engelse Brett Garrard. Eerder dit jaar deden, naast tien Pakistanen, één Spanjaard (Juan Escarré) en twee Maleisiërs (Kuhan Shanmuganathan en Nor Azlan Haji Bakar) mee als `buitenlandse attracties'.