Televisie Overige Films

Turbulence 2: Fear of Flying (David Mackay, 2000, VS). Voor de videomarkt gemaakte vervolgfilm heeft weinig van doen met het origineel uit 1997, dat het midden hield tussen een seriemoordenaarsthriller en een rampenfilm. Terroristen schieten de piloot van een vliegtuig dood en bedreigen de vliegangstige passagiers met chemische wapens. Talpa, 20.30-22.30u.

Plaza Suite (Arthur Hiller, 1971, VS). Vanaf eind jaren zestig tot ver in de jaren zeventig was toneelschrijver Neil Simon de hofleverancier van Hollywood. Elk jaar werd er wel een toneelstuk van hem verfilmd, waaronder The Odd Couple (1968, met Jack Lemmon en Walter Matthau), The Out-Of-Towners en The Sunshine Boys (1975, met Walter Matthau en George Burns). Matthau speelt ook de hoofdrol in het drieluik The Plaza Suite. De eerste episode is het beste. Matthau en vrouw vieren hun vierentwintigste huwelijksdag. Zij vertelt nostalgisch over hun eerste ontmoeting, terwijl hij op hele kolen zit. Zijn minnares wacht op hem. Simons bitterzoete dialogen zijn vaak grappig, maar zitten ook vol met details die de irritatie over hun huwelijk verraden. In de andere episodes speelt Matthau o.a. een gelukkig getrouwde Hollywoodproducent die probeert een oude vlam te versieren. BBC1, 1.00-3.00u.

Viva Maria! (Louis Malle, 1965, Frankrijk). Brigitte Bardot en Jeanne Moreau spelen hoofdrollen in flauwe avonturenkomedie. In het Mexico van 1903 raken twee vaudeville-danseressen uit liefde voor George Hamilton betrokken bij lokale revolutie. BBC2, 0.50-2.45u., nagesynchroniseerd.

Li libertin (Gabriel Aghion, 1999, Fr). Erotische kostuumfilm waarin filosoof Denis Diderot zich door zijn uitlatingen niet geliefd heeft gemaakt bij het hof en de kerk. Wanneer zijn geschriften door de kerk verboden worden, moet hij zich schuilhouden bij een baron en raakt onder de indruk van de bevallige barones, en van schilderes Madame Therbouche. ZDF, 1.15-2.50u., nagesynchroniseerd.