Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met cineaste Mercedes Stalenhoef, die een portret maakte van cellist Tobias, die na een hartstilstand in een rolstoel terechtkwam en nauwelijks meer kan praten, laat staan cello spelen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Muziek van de Zwitsers-Franse componist Arthur Honegger (1892-1955), die 27 november vijftig jaar geleden is overleden. Honegger schreef aangrijpende opera's als Antigone en Jeanne d'Arc au bûcher. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met slager Herman de Wit over het geheim van goede ossenworst. Verder schrijver Arnon Grunberg over zijn keuze uit de bijbel en de Franse schrijver Michel Houellebecq over zijn nieuwe boek Mogelijkheid van een Eiland. In het laatste uur schrijfster Nelleke Noordervliet over het werk van de Franse schrijver en denker Albert Camus. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Eerste-Kamerlid voor de ChristenUnie en euroscepticus Eimert van Middelkoop praat over Europa en het gebrek aan steun van de burger en de toekomst van de EU. Radio 1, 0.04-0.45u.