Moslima verzet zich tegen `hinderlijk' volgen

Een tot de islam bekeerde jonge vrouw eiste gisteren in een kort geding dat de politie haar niet langer ,,hinderlijk volgt''. Voor de rechtbank in Amsterdam vertelde ze hoe een inval in haar huis en ander politie-optreden haar drie kinderen ,,doodsbang'' hebben gemaakt. Volgens de politie zou de vrouw radicaliseren. Ze is streng gelovig, draagt traditionele islamitische gewaden en geeft mannen geen hand. Ook zou ze omgaan met een man die banden heeft met de Hofstadgroep. Dit ,,patroon'', zoals de raadsman van de gedaagde, de gemeente Amsterdam, het noemt, is reden tot zorg. Op basis van deze indicatoren mag de politie de vrouw `verstoren', hinderlijk volgen en haar huis observeren. Volgens haar raadsman radicaliseert de vrouw niet en gaat ze niet om met leden van de Hofstadgroep. De rechter zal op 1 december zijn uitspraak doen.