Internet Voorkeur

Natalee Holloway. Alle gouverneurs in de Verenigde Staten moeten hun inwoners oproepen niet op vakantie te gaan naar het Nederlandse eiland Aruba. Gouverneur Bob Riley van Alabama heeft gisteren een brief, na te lezen op de overheidspagina www.alabama.gov, met een dergelijke oproep verstuurd aan zijn 49 collega`s. Het is volgens Amerikaanse media nog niet duidelijk hoe de andere gouverneurs op de kwestie zullen reageren.

De boycot van Aruba volgt op aandringen van de familie van Natalee Holloway. De 18-jarige scholiere verdween spoorloos tijdens haar vakantie op Aruba eind mei. De familie uit Alabama verwijt de Arubaanse autoriteiten laksheid bij het onderzoek naar de verdwijning.

Amerikaanse media, van serieuze kranten als The New York Times tot en met televisiepsycholoog Dr. Phil, besteedden veel aandacht aan de kwestie. Een nieuwsoverzicht staat op news.yahoo.com/fc/world/natalee_holloway. Ook op internet is volop aandacht voor Natalee Holloway, zie onder meer www.nataleeholloway.com en een overzicht van weblogs over Natalee Holloway op

www.blogsfornatalee.com.

De toeristische website www.visit

aruba.com, bedoeld om met name Amerikaanse vakantiegangers te trekken, doet ondertussen alsof er niets aan de hand is.