Huizenjacht per satelliet

Huizensite Funda gaat satellietfoto's van Google Earth vertonen aan bezoekers die huizen zoeken. Google Earth is een kaartprogramma dat in een gedeelte van Nederland al tot op adresniveau kan inzoomen op huizen.

Funda ziet de `Funda GlobalAssistant' als een test, vertelt directeur Marque Joosten in internettijdschrift Emerce. Joosten wil verkopers van huizen meer laten betalen naarmate hun pand prominenter in beeld is in Google Earth bijvoorbeeld als het adres al vanaf grote hoogte te zien is.

Funda telt 96.000 koopwoningen, afkomstig uit de database van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Lange tijd was Funda de enige site die daar gebruik van maakte, maar inmiddels is website Zoekallehuizen.nl een tegenoffensief begonnen, door op eigen houtje de eigen websites van alle NVM-makelaars te doorzoeken.