Adviseren over een crisis

Peter van Zanten (46) begon zijn carrière als brandweercommandant, werkte vervolgens bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bij de Inspectie openbare orde en veiligheid, en wordt nu managing consultant bij adviesbureau Berenschot. ,,Na 25 jaar bij de overheid dacht ik: als ik ooit nog naar het bedrijfsleven wil, is dit het moment.'' Bij Berenschot gaat hij zich richten op veiligheid en crisisbeheersing. Daarmee heeft Van Zanten al de nodige ervaring. In zijn vorige baan onderzocht hij de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam. Wat hij daarvan heeft geleerd? ,,Met de hectiek die uitbreekt na een ramp wordt onvoldoende rekening gehouden. Men is niet realistisch genoeg.'' Bij Berenschot gaat Van Zanten onder andere adviseren over hoe praktijkgericht plannen voor crisisbeheersing zijn.

personalia@nrc.nl