Aanslag in Kirkuk eist 19 levens

Bij een zelfmoordaanslag in de Noord-Iraakse oliestad Kirkuk zijn gisteren 21 mensen gedood en ongeveer 30 gewond. Mikpunt van de dader was een menigte burgers en politiemannen die zich had verzameld na een bomexplosie en de moord op een politieman door onbekende schutters. Tientallen gewapende mannen in Iraakse legeruniformen drongen gisteren in Bagdad de woning van een sunnitische leider binnen en vermoordden hem, zijn drie zoons en zijn schoonzoon. Volgens een broer van de vermoorde stamleider was diens oudste zoon vorige maand al vermoord. Sommige sunnitische rebellengroepen hebben sunnieten bedreigd die bereid zijn te werken aan normalisering van de situatie in Irak. Een andere broer van de stamleider is kandidaat in de parlementsverkiezingen. Aan de andere kant zijn shi'itische commandogroepen vaak beschuldigd van liquidaties van sunnieten. Het leger heeft ontkend verantwoordelijk te zijn.