Waarom Mussert rehabiliteren?

Collega Von der Dunk gaat wel wat ver. Moet Anton Mussert echt `gerehabiliteerd' worden? Waarom zou hij geen landverrader zijn? (NRC Handelsblad, 17 november). Duldde hij niet dat na de overval op Nederland de na het bombardement op Rotterdam overvliegende Duitse vliegtuigen door een NSB-landdag in Lunteren werden toegejuicht? Was het gewoon om de eed van trouw aan Hitler af te leggen, terwijl Nederland reeds sedert 10 mei 1940 in oorlog was met het Derde Rijk? Gaf hij niet in het openbaar de zegen aan vrijwilligers die ten strijde trokken tegen onze Russische bondgenoten die een belangrijke bijdrage zouden leveren aan onze bevrijding? Zweeg hij niet toen landwachten in eigen land joden, onderduikers en verzetsstrijders vervolgden? Geen woord van kritiek uitte hij over concentratiekampen, deportaties en massamoord. Eventuele flinkheid bij zijn verdiende executie maakt dit alles niet goed.