Televisie Film van de dag

Coyote Ugly. Actiefilmproducent Jerry Bruckheimer is verantwoordelijk voor dit moderne sprookje, waarin een jong meisje uit buitenwijk New Jersey met vallen en opstaan leert leven in Manhattan. Ze wil liedjesschrijver worden en werkt in de ruige bar Coyote Ugly om wat geld te verdienen. Elke avond staan de meisjes schaars gekleed op de bar te gogo-dansen om de drankverkoop te stimuleren. Deze dansscènes worden door regisseur David McNally, die een achtergrond als reclame- en videoclipmaker heeft, vaardig in beeld gebracht. Het scenario vertoont grote overeenkomsten met de eveneens door Bruckheimer geproduceerde hit Flashdance (1983).

Coyote Ugly is een formulefilm die niets aan de verbeelding overlaat. Want hoeveel meisjes (en jongens) zijn er al niet naar de grote stad vertrokken om een ster te worden, onderweg naar de top vele obstakels overwinnend? Dit gebrek aan originaliteit wordt enigszins overwonnen door de charme van hoofdrolspeelster Piper Perabo. (David McNally, 2000, VS)

Veronica, 20.30-22.20u