Telegraaf in dating

Uitgeverij De Telegraaf neemt de datingsites Relatieplanet en Iwannadate over. Het Amsterdamse bedrijf koopt voor een niet bekendgemaakt bedrag een belang van 70 procent in Relatieplanet en Iwannadate. Beide websites voor relatiebemiddeling zijn eigendom van internetbedrijf Webdetail in Roden. Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland. Bij de dienst staan 400.000 mensen ingeschreven. Iwannadate is de nummer vijf van Nederland met 200.000 zoekende vrijgezellen.

De Telegraaf voegt beide datingsites toe aan het bedrijfsonderdeel `Classified Media'. Ook Speurders.nl, Autotelegraaf en andere themasites met rubrieksadvertenties maken deel uit van die divisie. ,,Gezien het groeiend aantal singles in Nederland en de sociale acceptatie van het vinden van een partner via internet is er sprake van een interessante markt met veel perspectief,'' aldus Quintin Schevernels, verantwoordelijk voor Classified Media.

Online dating is populair bij uitgevers en andere mediabedrijven. Een groot aantal Nederlandse dagbladen werkt samen met het van oorsprong Duitse bedrijf Parship. De Telegraaf opende vandaag ook een site over computerspellen. Met www.gametoday.nl richt de uitgever zich op de volwassen gamer.