Radio Voorkeur

Radio 2 Top 2000. Tradities zijn er om in ere te houden. Dat geldt zeker voor Radio 2-luisteraars, die normaal gesproken al behoorlijk wat all time favourites voorgeschoteld krijgen. Toen de publieke zender in 1999 voor het eerst 144 uur non-stop hits uit het verleden uitzond, waren de reacties erg positief. Zo positief zelfs, dat de Top 2000 inmiddels vaste prik is en een van de best beluisterde uitzendingen van Radio 2. Tussen kerst en oud en nieuw volgen miljoenen luisteraars de lijst met best gewaardeerde liedjes. De rangorde wordt samengesteld uit voorkeurstemmen van de luisteraars. Natuurlijk komen grijsgedraaide favorieten als Whiter Shade of Pale (Procul Harum), Bohemian Rhapsody (Queen) of Child in Time (Deep Purple) voorbij, maar vaak zitten er ook nog wat onverwachte vondsten tussen. Dat kan, dankzij de vrije keuzes die luisteraars zelf mogen toevoegen aan de lijst.

Inmiddels is de radiotraditie uitgebreid met een Top 2000 concert, een cd en een website. De laatste mogelijkheid om te stemmen is op vrijdag via top2000.radio.nl. De Top 2000 wordt voor het eerst ook uitgezonden op een eigen digitaal kanaal, dat met een DAB-radio te ontvangen is.