Onderzoek agent

De politieman die vorige week een 25-jarige fietser in Dordrecht doodreed, wordt mogelijk vervolgd. De rijksrecherche verhoort de man als verdachte. Als het proces-verbaal daar aanleiding toe geeft, zou de officier van justitie in Dordrecht tot vervolging kunnen overgaan. Dit deelde het OM vandaag mee.

De agent bestuurde een politiebusje. Hij was op weg naar een inbraakmelding in de wijk Crabbehof toen de agent Niels Dasler met zijn fiets uit een bosje zag komen. Het politiebusje reed hard achteruit en reed daarbij het slachtoffer aan. De Dordtenaar overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Sinds Dasler donderdag is gecremeerd, zijn in Dordrecht brandstichtingen geweest bij drie politiebureaus en een kantoor van een woningcoörperatie. Deze zouden mogelijk te maken hebben met wraakacties naar aanleiding van de dood van Dasler. Zondag hield de politie een 22-jarige verdachte aan.

Een getuige zou alles hebben gezien. Dat zei de vader van het slachtoffer tegen RTV Rijnmond. Volgens de vader reed de bus met een hoge snelheid achteruit en kwam daarbij in aanrijding met zijn zoon. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de rijksrecherche onderzoek doet naar het voorval.