Zorg

Mijn 86-jarige dierbare schoonmoeder die al vijf jaar, liefdevol verzorgd, in het geriatrisch verpleegtehuis verblijft, kreeg de `op haar persoonlijke situatie toegespitste' nieuwe ziektekostenpolis – inclusief de uitgebreide aanvullende verzekering – toegestuurd.

De polis belooft vergoeding voor anticonceptie, sterilisatie, spoedeisende zorg op vakantie (inclusief repatriëring buitenland), in vitro fertilisatie, nazorg voor moeder en pasgeborene, kuuroord en tot slot stottertherapie.

Dit is de complete lijst van het bijzondere pakket. Niet te geloven. Voor ieder van de verzekerde gebieden is een wonder nodig. Dat zal er helaas niet komen. Namens haar is er intussen van afgezien. Voordeel: negen euro per maand.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.