www.nrc.nl

Vandaag op de scholierensite van NRC Handelsblad, www.nrc.nl/scholieren, een nieuwe weekkrant met een keuze uit artikelen van de afgelopen week.

Zoals altijd zijn de onderwerpen zo breed mogelijk gekozen. Discussie in de klas dringt zich vanzelf op bij de artikelen over cyberstalkers, het Nederlandse softdrugsbeleid en de Britse anti-social behaviour order (asbo) die het mogelijk maakt bewoners die zich asociaal gedragen in een wijk aan de schandpaal te nagelen.

Verder zijn er deze week wetenschappelijke onderwerpen, zoals een nieuw idee om een meteoriet die op aarde dreigt in te slaan uit zijn baan te sturen; en een mogelijke verklaring voor het feit dat `licht' helpt bij mensen die lijden aan winterdepressie;

De `cybertop' van de Verenigde Naties in Tunis is op de voet gevolgd door internetredacteur Jan Benjamin. Zijn weblog is op de scholierensite te volgen.

Tamar, podium, forum, x-factor. De scholierensite heeft een aantal vaste rubrieken:

De column van Tamar de Waal (18 jaar, 6 vwo). Deze week heeft zij een ontmoeting met `Rita de Molenaar'.

De rubriek Podium, voor eigen bijdragen van scholieren. Sanne Swinkels vertelt over haar ervaringen als cassière.

Het discussieforum. Deze week over de vraag: mogen negerzoenen?

De rubriek `de literaire x-factor' door NRC-redacteur Pieter Steinz. Hij schrijft dit keer over John Irvings De wereld volgens Garp.