Willem II ontslaat trainer Maaskant

Willem II-trainer Robert Maaskant is ontslagen. Dat heeft de Tilburgse voetbalclub vanochtend bekendgemaakt. Technisch manager Kees Zwamborn zal de leiding over de selectie voorlopig op zich nemen.

Maaskant is de eerste trainer die dit seizoen in de eredivisie de laan wordt uitgestuurd. Hij is ontslagen vanwege de slechte prestaties van Willem II de afgelopen maanden. Met acht punten uit twaalf wedstrijden bezetten de Tilburgers de voorlaatste plaats in de eredivisie. Afgelopen vrijdag verloren de `Tricolores' met een vrijwel fitte selectie in Tilburg met 4-3 van Vitesse. De laatste gewonnen wedstrijd dateert van 24 september, toen de club in eigen huis met 1-0 won van Ado Den Haag.

Maaskant was aan zijn tweede seizoen in Tilburg bezig. Het eerste jaar behaalde hij met Willem II een tiende plek in de competitie; die prestatie was beneden verwachting. Dankzij een finaleplaats in het toernooi om de nationale beker – met als beloning UEFA-Cupvoetbal – sloot hij vorig seizoen nog goed af. Maar met twee competitiezeges is het ontslag van Maaskant geen verrassing.

Maaskant leek het krediet bij zijn spelers te hebben verspeeld. Verdediger Jos van Nieuwstadt, naar de tribune verbannen tegen Vitesse, liet vorige week weten dat hij hoopte dat Willem II zou verliezen van de Arnhemmers, opdat hij van Maaskant zou worden verlost.

De 36-jarige trainer was vorig jaar de opvolger van Mark Wotte, die naar Feyenoord vertrok. Maaskant is sinds juli 1999 hoofdtrainer in het betaald voetbal, eerder bij RBC en Go Ahead Eagles.

Speelronde 12 pagina 14