Radio Voorkeur

De Avonden. Met vanavond onder meer de serie `De aard van Nederland'. Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders. Vandaag loopt Vos opnieuw door het Friese gebied Het Bildt, de streek in NoordFriesland, met z'n eigen streektaal en een bevolking, oorspronkelijk voornamelijk uit Holland en Brabant.

Na 21.00 uur `audiopost' van auteur Linda Poolman uit de Spaanse streek Alpujarras waar zij werkt aan een nieuw boek. Daarna praat Wim Brands met Bert Natter, die een boek schreef over Rembrandt: Rembrandt mijn vader. Aan het eind van zijn leven vindt Rembrandt een klein boekje dat zijn inmiddels overleden zoon Titus heeft geschreven. Na 22.00 uur geluidsrestaurateur Harry Coster over wat bewaard bleef op 78toerenplaten. VPRO, 747AM, 20.02-23.00u.

Casa Luna. Vannacht een gesprek met schrijver Fouad Laroui. Aanleiding is de Migrantenweek, die vandaag begint. Laroui is van Marokkaanse afkomst, woonde in Frankrijk en Engeland en is nu Nederlander. Laroui vertelt over migratie en zijn pasvertaalde boek Het tragische einde van Philomène Tralala. NCRV, Radio 1, 0.02-2.02u.